Продължава висшия пилотаж на шеф готвача на ресторант Вратата Георги Ерменков. Отвърдения кулинарен специалист Ерменков продължава с представянето на готварските тайни, този път донесъл класически рецепти от архипелага Огнена Земя и ароматни вина от Аржентина.
..... „Когато чуя Аржентина, се сещам веднага за няколко неща” – усмихва се Георги Ерменков без да откъсва поглед от тигана на котлона, в който забърква ароматен и златист на цвят сос – „За футбол, кучето на шефката ми което е дого аржентино и не на последно място Фернандо Магелан – кръстника на Огнена земя.”
Малко хора знаят, че има изкаран курс за капитан на малък кораб и от малък мислено пътувам по моретата с великите мореплаватели. След години вече имах тази възможност лично да пропътувам по някой от най-интересните за мен дестинации.
Навсякъде съм взимал по малко от начина на живот на местните хора и разбира се от типичните за тях рецепти за готвене. Не съм се срещал с индианците от племето она /коренното население на Огнена земя/, но успях да видя и да науча как техните наследници приготвят разни вкусотии.
Истинска находка в София – ресторант Spa...
Всепризнатата българска кухня
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите