Наградата е за скулптура от тесто на Мадарския конник
Радостин Кирязов спечели шесто място на Световното пица първенство в Италия. Отличието не е просто за бързо или добре приготвена италианска храна, а за изработката на скулптура на Мадарския конник от тесто.
Преди десет години Радостин заминава за Сардиния, където се научава да прави пица. Той става единственият българин-преподавател в Националната школа за пицари на Италия. Образованието му по строителна и художествена керамика му дава любовта към скулптурата - и от глина, и от тесто. Така преди дни стига до шестото място сред 380 участници на Световното първенство в раздел пица скулптура. Той успява да приготви един от символите на България за два часа и половина.
В зависимост от съставките, статуите от тесто за пица издържат между 20 дни и година. Радо твърди, че тайната на хубавото тесто е хубавото брашно и правилното замесване. И макар че е усвоил тайните на добрата пица, той не спира да мечтае. Радостин иска да направи български отбор и да го заведа в Италия на състезание. И защо не, след като българин учи на пица италианците, нашият отбор да не победи италианския в отборно състезание по пица акробатика.
Още за пицар N1 в България: Радостин Кирязов & Facebook
Посетете лятната градина на Пица Радо във Варна. Пици по оригинални италиански рецепти, с изцяло италиански продукти. С две думи: различен вкус и много хубави впечатления.
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите