Представям Ви творението на г-н Манчев – ресторант Кактус, в София. Вече няколко години заведението обслужва взискателните и специфични човешки вкусове, но най-хубавото се крие в непрестанното развитие към по-добро и по-добро. Поздравления, за което. Не всеки ден доказали се ресторанти, съумяват по интересен и оригинален начин да градят върху вече постигнатото. Да се разнообразява менюто, да се променя интериора (и екстериора), да се запази качествето на обслужващия персонал. Да, това и аз бих запазила константно, имайки предвид високото стартово ниво – напълно префесионално, без забележки. Още преди да отворите менюто и да се задулбочите в него, прави силно впечатление отношението на персонала – винаги са там, където и когато Ви трябват, винаги ще отговорят на въпросите Ви и грижливо ще Ви обслужват. Като за ресторант от този клас, персоналът е на видимо високо ниво. Да не стигам до крайности в преценката си, но ... хвалебствените слова могат да са много. Не толкова заради наистина качественото обслужване, колкото поради фактът, че далеч по-изискани и скъпи ресторанти не могат да се похвалят със същото.
Това е любопитното, това е тайната на добрият ресторант – управлението. Добрата мотивация, съчетана с интересно и добре изпълнено меню са ключът към успеха. Как да постигнем това е още една тайна, която не всеки успява да разгадае.
Менюто. Успехи и загуби. Малко, но качествено приготвени ястия и специалитети. Тук няма да срещнете 15 вида салати или средиземноморска, българска и италианска кухня в едно, но ще опознаете вкусове, абстрахиращи Ви от ежедневието. Малко за традиционалистите, но малко и за иноваторите – може би Азиатска салата (пилешки филенца поднесени върху канапе от зелена салата,зеленчуци на жулиени и билков дресинг), или Пилешка Пиката (панирани пилешки филенца с пармезан поднесени върху заленчуков рататул), или Пиле Екзотик (мариновани пилешки филенца поднесени със сос от смокиня,соев сос и поднесени със зеленчуци според сезона)... А за любителите на американската кухня, готвач, специалист в областта ще Ви приготви ароматния Телешки пепът стек. Да, каквото и да изберете, ще бъде приготвено с професионална ръка и няма да чакате много.
Незабравяйте да опитате от ръчно приготвените хлебчета с масло и шарена сол, както и всепризнатото Шоколадово Гато за десерт.
Ресторантът разполага с 130 места на закрито и 25 на открито. Идеално място за среща с приятели и роднини, романтични срещи или празнуване по различни поводи. Вкусната храна и уютната обстановка, са само началото на един добър бизнес обяд или просто похапване в добра компания. Музиката е приятно тиха и специално подбрана.
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите