Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2009 10:31 - Ресторант Сезони, Варна разкрива тайни ...
Автор: zavedenia Категория: Други   
Прочетен: 2305 Коментари: 0 Гласове:
0



imageРесторант „Сезони” и варненският музей Владислав Варненчик разработиха уникален продукт, който позволява на жителите и гостите на град Варна да се запознаят с част от неговата история и как битката край града, чйто невероятен поврат в последния миг повлияват на съдбата на България и Балканите. Да отпочините сред зеления парк и се запознаете с философията на рицарството и техните оръжия , потапяйки се в тази древна атмосвера Вие можете да се насладите на вкусно пиготвена и естетически поднесена храна, отпивайки глътка вино.

Това е философията на организираните детски рождени дни, сватби, коктейли, фирмени партита или винени дегустации.
image  image

Тренинг програми за баристи в Сезони

След като вече можем да кажем, че професията “бариста” не е новост за България, уместно е да си зададем въпроса “Как да стана бариста?”. Работата в кафене зад бара и приготвянето на кафеени напитки обаче се оказват недостатъчни, за да кажем с гордост, че работим като баристи. Всеки “бариста” би трябвало да притежава не само нужния опит в приготвянето на кафеени напитки, но също така и достатъчно знания, умения и техники. Оказва се, че приготвянето на кафе не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Да не говорим за различните техники на приготвяне, както и на елементарни познания за кафето, липсата на които би могла да превърне и най-добрата еспресо смес в нещо съвсем посредствено.
Научаването на основите на “бариста занаята” не представлява чак такава трудност. Важна е мотивацията и желанието на бариста. Ако сте мотивирани да работите като “бариста и имате желание да научите повече за кафето, приготвянето на кафе, различни техники и т.н. сте попаднали на правилното място.

Ако имате какъвто и да е въпрос, не се колебайте да се свържете с нас.
Лекциите и практическите курсове се водят от Йордан Дъбов - сертифициран бариста от SCAE (Specialty Coffee Association of Europe).



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 613113
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930