Прочетен: 1523 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 19.05.2009 13:58
Днес на фокус е Индийският ресторант Кохинор, отворил врати миналия месец. Ястието което ви препоръчваме е Пиле Тандури, едно от най-популярните ястия, олицетворяващо индийската кухня.
Пиле тандури представляват пилешки бутчета мариновани 24 часа в индийски подправки (тандури масала) и кисело мляко и след това запечени в традиционната индийска пещ – тандур, откъде идва и името на ястието. Самото изпичане се извършва по специален начин и на точно определена температура, при който пилешкото месо отвън става хрупкаво, а от вътре меко и сочно. Дървените въглища по време на печенето му придават невероятен аромат, а това в съчетание с леко пикантният вкус на ястието го превръщат в едно наистина запомнящо се кулинарно изкушение.
Този невероятно вкусен деликатес датира още от времето на империята на Муглаите и в момента е невероятно популярен в цял свят. Ястието произлиза от региона на Пунджаб в Индия.
Задължително е да добавим и кой готви за Вас в Кохинор, а именно индийски майстор-готвач Раджинер Кумар от Делхи
* Подобна кухня в София:
- индийски ресторант Taj Mahal
- индийски ресторант Шафран
Зеленчуци на масата от Американска глед...
Две последователни изяви на Иреня Васкес...
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите