Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2009 12:57 - Да се изповядаме „При кмета”
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1168 Коментари: 1 Гласове:
0



Столичният пъб празнува пет години с рок енд рол, леки мезета

image  Ако някой си мисли, че бирата е сезонно питие, то трябва да се отбие в „При кмета” (ул.”Париж” 3). Там са се постарали да издигнат пенливата напитка в култ като я произвеждат на място вече пет години и смятат да го отпразнуват – семпло, но от сърце, както се случват празниците между приятели, защото отношението на персонала към клиента предполага сигурното ви завръщане. От понеделник до края на уикенда за всяка поръчана халба червена, тъмна, светла или пшенична, ще ви благодарят с още една бонус.
Независимо дали температурите изискват спешна хидратация в сенчестата градина, или релакс на приглушена светлина в основния салон, бирата тук винаги е на мода.

Сред „виновниците” за това е майстора пивовар инж.Иван Карагьозов, под чиито вещи грижи ври и кипи австрийската инсталация за бира. Стерилно чистите й съдове, наредени като аптекарски шишета зад панорамния прозорец (ще се сблъскате с него още на влизане в ляво) са и основната атракция на заведението. Собствениците споделят, че във възторга си част от клиентите я намират за декоративна и сложена, за да всява респект сред пиячите.
Напротив, за техен късмет работи целогодишно на пълни обороти, и дори се експлоатира като средство за билдинг тийм – всеки последен понеделник от месеца в рамките на около час Карагьозов изнася напоителна (във всеки смисъл) лекция за технологията на производство и историята на бирата. Преживелите успешно забавлението се сдобиват със сертификат за чирак-пивовар.
Цените като цяло са ниски. Малката разфасовка от авторския им елексир е 350 ml и е 2 лв., градацията от тук насетне е 500 ml (2.60 лв.), литър (4.90 лв.) и метър (девет парчета, поднесени в дървено сандъче- 20.90 лв.). Храната не прави изключение – ако се трудите наблизо, то в обяд можете да инвестирате преко сили 10 лв. (салата, супа, основно ястие, нещо за пийване плюс греховен десерт като домашна бисквитена торта). Менюто им е приятно разточително и предлага освен традиционните бирени мезелъци (баварски наденички, дузина картофени изкушения и вурстчета) специалитети от националната ни кухня, както и от тази на Ботуша
– справят се виртуозно с всякакъв вид паста, лазаня и пици. Разбира се, където се лее бира, има и скара, а в „При кмета” на почит е сръбската начело с домашните пушени карначета.
Намира им се и бутилирана бира, но само внос. За феновете на „другия алкохол” също е помислено с широка листа от червени и бели вина (предимно български) и твърдо „гориво” (от плебейската ракия и мастика до уискито, рома и вермута).
В случай, че държите на арт детайлите в интериора, за да има после какво да разказвате на приятели, тук ще останете разочаровани. Ситуацията е семпла, изчистена, но не и спартанска - дървени пейки и маси, навяващи на ресторантьорски начала, и стени, боядисани в капучино. За цвят тук-там са заложили на весели витражи и картини, описващи схемите на работа в една пивоварна. Обслужването е бързо и адекватно. Вграденото осветление в колоните е дискретно, а в малките часове на деня съвсем изчезва, за удоволствие на клиентите.
Колкото до музиката, за нея всяка вечер се грижи диджей. Профилиран е в ретрото и съвременни денс хитове, но ако след три големи ракии в полунощ поискате поп-фолк, няма да ви откажат. Идната седмица специално за петте години кметско пиво са приготвили и програма – веселяшки ска-рок с група „Седем” (8 октомври), сваляне на дрехи и задръжки всякакви с „Максимус” (9-ти) и опит за демонстрация на фокуси с Весо Шоу (10-ти).



Тагове:   ресторант,


Гласувай:
0



1. анонимен - Куверти ЧНГ "При Кмета" - София
25.12.2009 14:18
Продавамe 10-14 куверта за Нова година в "При кмета". Голяма, хубава квадратна маса. Бяхме си направили резервация и платили капаро, но не можем да сме там на НГ. Срещу капарото предостъпваме масата, доплащане на кувертите - на място. За контакт: 0876 54 04 32
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 612901
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930