Макар и с богато и разнообразно меню, индийски ресторант Шафран не спира да ни изненадва. Днес ще Ви представим новите артикули в менюто на ресторанта, изцяло приготвени по оригинални хрумвания на главния готвач Пракаш Мишра. Известен и доказал себе си като професионален готвач, Пракаш е ценител на здравословното хранене и по интересен начин съчетава уникалните индийски подправки в ястията си, така че вкусното винаги да е в паралел с полезното.
Ако до този момент не сте опитвали индийска кухня, ще има много да наваксвате, защото неограничените възможности и сполучливите комбинации от продукти и подправки се проявяват все повече и повече в менюто на ресторант Шафран. Към групата авторски специалитети причисляваме: Октопод с чесън (пържени малки октоподчета с чесън и индийски подправки), Сач масала пили и агнешко (парченца пилешко и агнешко месо, с лук, домати, чушки, гарнирано с бял ориз и джинджифил), както и Микс Сикх Кебаб (кайма от агнешко и пилешко месо, подправено със зелени чушки, джинджифил и чесън, поръсено с масло и индийски подправки). Направо ще се разтопите от неповторимия вкус на ястия непознати до сега. Особено, ако подправките са Ви слабост – тук ще намерите и усетите нови комбинации и вкусове за сетивата. Имайки предвид пикантността на индийската кухня, ресторантът предлага ястия с омекотен, по-леко пикантен вкус. За търсещите „пикантни емоции”, традиционната индийската трапеза е подходящо място. Тя е изпълнена с разнообразни подправки и билки, характерни и отглеждани само в Индия и неотменна част от кулинарните техники и вековни индийски рецепти.
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите