Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2010 19:14 - 200-годишният юбилей Ballantines Finest
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1049 Коментари: 0 Гласове:
1



imageRed Hot Chilli Pipers стягат полички за България
Любимците на британската кралица озвучават 200-годишния юбилей на именит скоч
Момчетата от Red Hot Chilli Pipers ще миксират рокендрол с шотландски гайди този четвъртък в столичния Big Apple.
Риалити герои в шотландски полички ще разходят червените си чорапчета на местна почва този четвъртък. Победителите в When Will I Be Famous (б.р. аналог на предстоящото „България търси талант") за 2007-а - Red Hot Chilli Pipers, ще посрещнат гостите на столичния пиано бар Big Apple с порция класически рок, в която шотландските гайди и дръм секцията са на особена почит. Британската осморка идва у нас, за да озвучи 200-годишния юбилей от рождението на Джордж Балънтайн, създателя на едноименния скоч.
В случай че името ви подведе и вече сте премислили опцията за печатна грешка в него, то не, инструменталистите
нямат нищо общо с Антъни Кийдис и компания
Допирните им точки се изчерпват с това, че фънк-алтърнатив идолите им също са излизали с полички на сцената, но само за да покажат чушките си. Тези на гайдарите са опаковани толкова старателно в шотландска носия, че ежегодно минават фейс контрола на Бъкингамския дворец и радват окото на Нейно величество кралица Елизабет. В списъка с желаещи да ги букнат за частното си парти фигурират имената на звездата от „Мулен руж" и „Трейнспотинг" Юън Макгрегър, сър Пол Макартни, Фил Колинс и други. Създателят им Стюърт Касъл е двукратен
световен шампион
в жонглирането със соло барабан, а уменията му с гайдата са оценени от The Darkness в албума им One Way Ticket to Hell and Back, както и в саундтрака към „Хари Потър и огненият бокал".
Виртуозният музикант се запознава бъдещите си колеги в Кралската академия по музика и изкуство в Глазгоу, където стават по-популярни от сбиванията в пъбовете.
Биографията им в шоубизнеса започва през 2004-та, за да бъде белязана с мултиплатинен статус на албумите Bagrock to the Masses (2007) и Blast Live (2008). Днес господата с полички и добре развити бели дробове са канени за хедлайнери на фестивали във Франция, Италия, Германия, Корея, САЩ, Китай. Бърз преглед на любителските клипчета в световната мрежа показва, че на живо създават усещането за афтър парти на победителя в полево сражение - голите им прасци трамбоват неуморно сцената в импровизирани парадни конфигурации. Електрическите китари придават допълнителен живец и енергия на случващото се, но липсата на вокал оставя зрителя в позиция на „започнат и недовършен". Ако сте решили да се запознаете с кройката на килтовете им от една ръка разстояние в четвъртък вечер, а не сте слушали нищо тяхно, спокойно - в репертоара им гъмжи от кавъри на класики на Coldplay (Clocks), AC/DC (Thunder), Queen (We Will Rock You), Deep Purple (Smoke On The Water) и други.

НАДЕЖДА ПОПОВА
Монитор



Тагове:   Юбилей,   бар,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 611871
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031