Столичният ресторант „Да Види” реши да си направи бизнес експеримент и отмени цените на своите ястия като клиентите сами ще решават колко да платят след консумацията им. С подобна офертата се цели преди всичко посетителите да имат голям избор, както и шанс да опитат различни вкусотии.
Идеята бе реализирана за първи път преди около година от Петър Илич, собственик на ресторант Little Bay в Лондон. Причина за подобна крачка бяха ограничените финансови възможности на клиентите в условията на икономическа криза. В резултат заведението бе посетено от два пъти повече хора през месец февруари в сравнение с януари, когато офертата не бе влязла в сила.
Предприемайки подобна стъпка на българска почва, собственичката на ресторанта Руми обясни:
- Получи се доста добре според мен. Имаше клиенти, които бяха научили за нашата промоция и ни посетиха. Дойдоха и редовни гости на ресторанта, които останаха приятно изненадани от предложението. Що се отнася до сумите, оставени за покриване на сметката, те варират. Като цяло не очаквах, че повечето посетители ще си платят стойността на храната. Група младежи например оставиха по-малко от консумираното, но на другия полюс са наши редовни клиенти, които дадоха добър бакшиш, надвишаващ стойността на сметката.
Офертата „Плащаш колкото решиш” е валидна и е само първата от иновативните идеи, които смятат да приложат в „Да Види”. Най-важното е, че подобни примамливи предложения изобщо няма да повлияят на добре познатото високо качество на храната и обслужването в ресторанта.
Затова заповядайте в „Да Види” на пресечката на ул. „Ангел Кънчев” и ул. „Хан Аспарух”, за да се нахраните вкусно и да платите колко прецените.
Истинска находка в София – ресторант Spa...
Всепризнатата българска кухня
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите