Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 16:50 - Истинска находка в София – ресторант Spaggo
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
1



imageСтоличният клуб Spaggo няма нищо общо с едноименния ресторант в Бевърли Хилс ( той даже е с едно g, каза google). Етимологията му е от „спагети” плюс „гурме”. Не, не е оксиморон – тук дори пицата Маргарита е с гурме звучене.
Spaggo е истинска находка за семействата с малки деца, които искат да хапнат спокойно, без да се налага да връзват тригодишното за стола, за да кротува над порцията. За него има детски клуб. При това просторен, богат, цветен и много чист клуб, а не пригодено за целта ветровито фоайе. Можете да оставите детето и за по-дълго отглеждане, а ако сте от параноичните родители - да го наблюдавате онлайн от офиса или от вкъщи. Каките и батковците са усмихнати, мотивирани и определено предразполагат децата.

Щастието обаче не е само за малките. Усмихнати са и сервитьорите, без да досаждат с излишна любезност. И много търпеливи. Сервират с бели ръкавици, което те кара да се чувстваш специален ( и цената на това чувство е съвсем приемлива, става ясно от сметката). Кухнята е европейска. Ястията са елегантни, без да са прекалено претенциозни и екстравагантни. Никакви заготовки и замразени неща, маскирани с люти сосове и много подправки. Всичко е свежо и това се усеща. Менюто се сменя всеки месец. Има различни видове паста, много салати, леки месни блюда. Без скара и пържени картофки. Младите, но вече известни готвачи, са се постарали да избегнат клишираните продукти и комбинации. Опитайте например супата от тиква, синьо сирене и кедрови ядки (4, 90 лв.). От предястията не подминавайте рулцата от мариновани тиквички (7, 90лв.), а от ястията - пилешко роле със сушени сини сливи (12, 90 лв. ). Тирамисуто (7 , 90 лв.) е повече от вълшебно, дело на известната кулинарна блогърка Йоана. Има и богата винена листа от Новия и Стария свят. Интериорът е с пипнати детайли, мек и приятен. Музиката също.
Освен ресторант, в Spaggo има и кафе-клуб. Тук е мястото за един хубав чай с домашна бисквита или още нещо от Йоана.
И ако досега в триетажната розова къща на ул. „Петър Берон” 9 е имало предимно детски и тийн партита, то скоро в кафеклуба ще се организират и кино вечери с ретро филми за наборите от преди перестройката. Планират се също тематични сватби с костюми и декори, на които малките шаферки, братовчеди и племенници ще са щастливи поне колкото булката.



Тагове:   ресторант,   ндк,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 613818
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930