Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 13:29 - Историята за Артемида
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове:
0



Скъпи приятели, ресторант "Вратата" се слави с дивечовите си специалитети. Традиция в ресторанта е поднасянето на специални дивечови блюда с голямо разнообразие и рецепти от цял свят.
Тази година всеки четвъртък ще отваряме Вратата с нови дивечови рецепти.
Всеки четвъртък ще бъде ден на дивеча, приготвен по стари български и европейски рецепти. Да приготвиш дивеч е изкуство, достойно за боговете и в този дух ще Ви разкажем една древна история.

ИСТОРИЯТА ЗА АРТЕМИДА
– богинята на лова. Артемида била превъзходен ловец, защото начинът, по който ловувала, бил лишен от усилия. Тя задоволявала своите нужди толкова лесно и живеела в пълна хармония с гората. Всички в гората обичали Артемида и да бъдеш уловен от нея било чест. Нейната животинска форма била магически елен, който било почти невъзможно да бъде уловен. Била дадена заповед Херкулес да улови магически елен.Нямало начин той да хване този елен, освен ако не стане по-добър ловец от Артемида.
Артемида вече не била в хармония с гората, защото сега ловувала просто за удоволствието да получи плячката. Артемида нарушила собствените си правила и станала хищник. Животните се страхували и гората започнала да я отхвърля, но нея не я било грижа. Тя не виждала истината, тя искала само Херкулес в ума си. В ума си тя продължавала да бъде богинята на лова.
Тя не разбирала, че гората, която била рай, сега се превърнала в ада, тъй като след нейното падение всички ловци паднали с нея, всички станали хищници.
След това тя огледала гората и видяла какво й е сторила. Извинила се на всяко цвете, на всяко животно докато отново не преоткрила любовта. Артемида отново станала богиня на лова.Когато Артемида разбира за своето падение, тя се връща отново при себе си, защото всичко, от което има нужда, е вътре в нея.



Тагове:   ресторант,   софия,   Вратата,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 612907
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930