Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 12:20 - „Бакхус” за ресторант „А Фиори”
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1346 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.09.2011 12:28


В юнския си брой списание "Бакхус" даде своята оценка за нас!
Благодарим Ви за мнението!

"Елегантен, с великолепна гледка, особено вечер, към центъра на София – сградата на БНБ, парка пред Народния театър, гърба на Националната художествена галерия, ресторантът е новото приятно място за онези, които ще откажат да отидат на море, защото обичат градския живот до мозъка на костите си. И изобщо нова ярка точка на картата на столицата.

Ресторант A Fiori e извървял целия път по плоскостта чудесна локация - шик интериор - претенциозно меню. И триумфално е заобиколил обичайната клопка от една голяма нула в кухнята и във винената листа, в която попадат много нови софийски ресторанти. imageВместо това вината са подбрани добре, на прилични цени са и сервитьорите, на които попаднахме, ги познаваха. Менюто е приятно – рецептите са разнообразни и са изпълнени толкова луксозно, колкото звучат. С описания, които събуждат апетита, и ястия, които го задоволяват. Свежи салатки с козе сирене и печени орехи и салата с морски дарове и спаначена салата с манатарки и хрян, които пробвахме, бяха на ниво, с чудесен вид, а и ни беше трудно да ги изберем, защото и пушената пъстърва с хрян и белените домати с тон и синьо сирене звучаха привлекателно. Всъщност бяха достатъчно добри, за да ни накарат да игнорираме дребните правописни грешки в менюто – като цяло то е меню, което много се зарадвахме да видим пред себе си. Основните ястия – около дузина, също са избрани добре. Вариациите между “претенциозност” и “семпла, но вкусна кухня” са в разумни граници, така че не правят менюто разностилно. Лавракът под маслинова коричка беше вкусен (само маслиновата “коричка” не беше хрупкава, както се очаква от нещо с такова название, а беше просто слой тапенада). Свинските скалопини със сос от манатарки бяха много добре сготвени, същото важеше и за телешкото със сос жу (концентриран бульон от кости, мазнина и месо, който за щастие не беше сгъстен с нишесте – или поне не личеше)."

Списание Бакхус

 




Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 456091
Постинги: 238
Коментари: 145
Гласове: 110
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930