Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 12:13 - На гости на Котилото
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.09.2011 12:13


Едно от най-приятните са човешките вкусове ястие е печеното месо, което от своя страна има нужда само от едно – подходящата гарнитура.

Хитринки за вкусно печено
За да е вкусно, месото се реже напречно на мускулните влакна, а сухожилията и ципите, както и костите се отстраняват. След това парчетата се начукват, а краищата се срязват на няколко места. Месото се посолява, потапя се в разбито сурово яйце и след това се овалва в галета, след което веднага се запържва. Препоръчват се мазнини, които могат да се загряват до висока температура, без да загарят – олио и свинска мас.
В тигана се налива толкова мазнина, че месото да се потапя до половината от дебелината си. След като се запържи две-три минути от едната страна, трябва да се обърне и от другата.
imageСлед това огънят се намалява и месото се пържи до пълна готовност. За да се определи дали вече е готово, се пробожда с вилица най-дебелата част на парчето. Ако е готово, се появава безцветен сок, ако не е – сокът е червеникав.

Готовото месо трябва лесно да се пробожда с вилица. За да е по-вкусно, месото, пържено на тиган, се сервира в затоплена чиния. Трябва веднага да се сервира, тъй като става твърдо, след като отлежи и губи вкуса и аромата си.




Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 456098
Постинги: 238
Коментари: 145
Гласове: 110
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930