Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 20:15 - Специални продукти за специални сандвичи
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 2435 Коментари: 0 Гласове:
0



Трамедзино (Tramezzino) - хляб за креативни сандвичи

imageTramezzino е бял хляб за сандвичи, обогатен с палмово масло и слънчогледово олио. Пече се в метални форми, като производственият процес отнема около 12 часа. След изпичането кората се отстранява, като се изрязват листове с размери 45см x 10см – идеални за приготвянето на сандвичи. С хляба Tramezzino креативният Chef може бързо и лесно да създаде колоритни сандвичи, тостове, канапета или запечени на грил сандвичи.

Италианските салами, които може да опитатe в Ciccione

 

imageСалам Милано: Вдъхновение е Креспон Ломбардо – салам с голям диаметър и дължина. Саламът Милано, неговата интерпретация, наподобява много както по вид, така и по вкус на салам Унгарезе, но е подправен единствено със сол, пипер и чесън.
За да се получи „оризово зърно” типично за салам Милано, което се състои от смес от смляно говеждо и свинско месо, трябва да се прибегне до едно устройство, наречено „finimondo” (края на света), което позволява на сухите и мазни парченца да се разпределят равномерно. Повърхността на разреза на салам Милано се характеризира с безброй „конфети” – бели и червени. Периодът на узряване е един от най-дългите и варира между 3 и 9 месеца, в зависимост от диаметъра на салама.



imageПрошуто ди Парма: Думата “prosciutto” (от латински perexsuctum – сух) казва само по себе си всичко: бавното и търпеливо отлежаване има античен произход, вкоренени традиции, вродени признания. Територията на област Парма притежава всички климатични условия, идеални за сушенето и за естественото отлежаване, което дава сладост, вкус и хармония на Прошуто ди Парма. Не случайно наричат тази зона Долината на храната.



imageСпината Романа: Спината Романа е салам, типичен за област Лацио, който се приготвя от крехко свинско месо, внимателно подбрано и фино смляно, подправено със сол и пипер и най-накрая пресован, за да се придаде характерната му форма.
Опакованият и пресован салам се оставя да се суши в малки и стегнати метални клетки, които спомагат за постигането му между две дървени дъски – метод, който днес се използва единствено от все още живи занаятчии.



imageМортадела: Със своята шествековна история италианската мортадела е абсолютна кралица на качественото бързо хранене. Нейното родно място е Болоня. Точно там и в цялата област Емилия Романа се произвеждат вкуснотии, прославили италианската кулинария по света. Според една от теориите „мортадела” идва от латинската дума myrtatum, ароматен храст (мирта), който се използвал някога за приготвяне на колбас силно наподобяващ мортаделата, който бил любимо лакомство на древните римляни. Другия версия приписва наименованието на хаван с чук (mortero), употребявани при изработката на вкусния колбас. Главните съставки на колбаса са същите като едно време: първокласно свинско месо, парченца сланина, зрънца кориандър, сол, бял пипер, зрънца черен пипер, различни подправки или шам фъстък.


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 613839
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930