Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2012 20:40 - Тенденции в италианската кухня
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1526 Коментари: 0 Гласове:
0



Италианската кухня не се ограничава до познатите ни и широко разпространени паста и пица. Всеки регион в Италия си има своите специфичности и тайни. Едни от най-употребяваните продукти са пармезанът, пастата, прошутото, балсамовият оцет, рибата, билките и други. Освен богатия вкус и неустоим външен вид, италианските специалитети се славят със здравословен и умерен тонус.

Вероятно повечето от Вас са чували интересната история за възникването на пицата. По време на своя престой в Неапол на кралица Маргарита била сервирана пица, символ на Италия. Тя била съставена от три цвята: червено (домати), бяло (моцарела) и зелено (босилек). Не случайно и до днес тази пица носи името на кралицата.

Любопитен факт е, че в Италия истинската пица „по оригинална” рецепта трябва да следва определени законово заложени технологии и съставки. В това число напълно се изключват готовите замразени пици. Само пици, които следват тези насоки могат да бъде наречени "традиционни италиански пици" в Италия.

imageЗатова и някои хранителни вериги за бързо хранене са подложени на негативно отношение откъм истинските пицари. Те развалят стойността на продукта, а често и начинът на приготвяне на пиците е далеч от здравословен. Например Pizza Hut, бяха подложени на остри критикиа, заради високото съдържание на сол в някои от техните ястия, където е установено, че съдържат близо два пъти повече от ежедневно допустимите норми за човешкия организъм.

Всяка държава по света приготвя вкусното ястие по различен начин, според своите вкусове и обичаи. Разбира се у нас пицата е особено популярен представител на италианската кухня, но пречупена през местния вкус. Далеч сме от мисълта, че българинът ще предпочете да хапне малко доматено пюре и сирене върху тесто, вместо пищно отрупана, с всякакви местни и зеленчукови представители пица. И все пак за всеки вкус има по нещо. Пицария „Италия” в София предлага страхотни пици по оригинална италианска рецепта, както и рецепти обогатени от българския вкус. От там може да поръчате пица за вкъщи или за офиса. Но типичната италианска атмосфера, която се опитват да докарат с интериорните решения не е за изпускане!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 613872
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930