От заведението:
Пататникът ни се приготвя по стара рецепта от настъргани на едро картофи, лук, сол и джоджен. Всичко това се омесва и пече на бавен огън. Може да се добави месо, сирене или яйце. Някои слагат чубрица и пръжки.
Смилиянският боб е бобът с главно Б. За жалост едва ли ще намерите истински смилянски боб в магазините. Търговците често използват името като ефективен търговски трик, но истинският смилянски боб идва от сърцето на Родопите и се отглежда само в района на село Смилян, Могилица или Арда. Нашият идва именно от там. Смилянският боб по родопски се приготвя с малко подправки и малко съставки, тъй като самият боб е много вкусен и ароматен.
В “Родопчанка” отделяме и специално внимание на кавърмата. При нас можете да опитате традиционна пилешка или свинска кавърма изпечена във фурна и подправена по най-подходящия начин.
Друго характерно ястие в нашето меню е свинският патрондаш. Гарантираме ви, че комбинацията от свински гърди, прясна мащерка и люти чушки е едно неустоимо преживяване.
Капамата в “Родопчанка” е една от гозбите, към които имаме наистина специално отношение. Приготвяме я от кисело зеле, ориз, подправки — черен пипер, дафинов лист и чесън, различни видове месо (свинско, телешко, кървавица, наденица, пиле, заек и др.) и добавяме „чекъне“ (червено цвекло) или туршия от цвекло.
Ако обаче сте истински ценители на родопската кухня, можете да се възползвате и от нашите традиционни вкусотии по предварителна поръчка – печено прасенце, печено агънце, агнешка плешка, телешко сукалче, заек в гърне и много други.
Можем да ви говорим още много за нашата традиционна родопска кухня, но сме сигурни, че ще е по-добре да я опитате на място в механа “Родопчанка”.
Тагове:
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите