Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2017 14:35 - Няколко думи за участниците в Sofia Restaurant Week 7-13 май 2017г.
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2017 14:38


Social Cafe bar & kitchen

imageЗаведението носи заслужено своето име, предоставяйки на гостите си една прекрасна и уютна атмосфера, в която могат да превърнат всяка една среща във вълнуващо преживяване, благодарение на специално селектираните ястия и напитки.

Social Cafe bar & kitchen се намира на един от най-оживените пешеходни булеварди в София и е разположен на два етажа, както и има открита част на самия булевард. Броят на местата е близо 400.

Сутрин там можете да изпиете по едно ароматно кафе, направено от професионални баристи. Можете да опитате и авторската италианска кухня, в която своето въображение развихрят шеф Лука Цаво, чиято страст са средиземноморските ястия, и пица майсторът Адриан Панталеев.

Ако не ви е останало време през деня да минете през Social, можете да го посетите и по тъмно, когато пространството там се превръща в един от най-добрите барове в София.


Petru’s

Шеф Петър Янков е едно от известните лица на българската кухня, което не се страхува да развихри въображението си и да изненада своите гости с авторски ястия, които ще ви накарат да се върнете отново в Petru’s. Той е един от малкото Live-cooking ресторанти в София, където дори посетителите могат да приготвят своята храна на живо.

Ресторантът е подходящ не само за бизнес-срещи, романтични вечери или бърз обяд, но и за семейно събиране. Детският кът е едно от предимствата за малчуганите, пълни с енергия.

Менюто никога не остава едно и също за дълъг период от време. Шеф Янков обича да го обновява често, обогатявайки още повече кулинарните шедьоври, които несъмнено ще ви оставят приятно изненадани.

В пролетното издание на Sofia Restaurant Week Шеф Янков ще представи новото си меню, което несъмнено ще ви смаe. Ще можете да го опитате в една от петте зали, които са с общ брой на местата 160, или в прекрасната градина, където могат да се настанят до 60 човека.


ASCUA - риба и стекове на жар

Ако се намирате в центъра и сте любители на морската кухня или стековете, то задължително трябва да посетите ASCUA. Един от първите ресторанти в България, които предлагат меню с ястия от прясна риба и стекове на жар.

Майстор-готвачът Димитър Славчов ще ви изненада със своите авторски ястия, подправени с неговото необятно въображение.

Малкият семеен ресторант цени много своята философия, а именно да подбира продуктите си от малки български и чужди производители, които са съхранили традицията на древните методи на производство. Какви са те, ще попитате? Такива без консерванти и химия. Повечето ястия в ASCUA  се приготвят на живи въглени (ascua – от испански), които им дават и чиста енергия.

Ресторантът разполага с 46 места на закрито и 30 места на отопляема тераса.

33 Gastronauts

Почитатели сте на средиземноморската кухня? То тогава 33 Гастронавта определено е едно от местата, които трябва да посетите. Главният готвач Емил Алфандари е специалист по нея и ще ви предостави едно от най-добрите преживявания, които сте имали.

Намирайки се в широкото сърце на София, ресторантът разполага с 80 места. Уютът и енергията, които ще усетите, са придадени от усилената работа и любовта, която всеки един служител е вложил в това прекрасно място.

Философията на  33 Гастронавта е, че добрата храна е позитивно преживяване, което започва с познаване, възприемане с всички сетива, оценяване и завършва с голяма наслада.

Ако се съмнявате в тези думи, посетете ресторанта. Ще си тръгнете от там със съвсем друго мнение, гарантираме ви го!

All Seasons


imageВ полите на Витоша се е сгушил един ресторант, който несъмнено ще ви достави удоволствие не само заради храната, гледката и мястото, но и заради обслужването. Създаден съвсем наскоро, той разполага с 160 места в изискан, но уютен интериор.


Несъмнено заслужава своите пет звезди и е изключително подходящ за всякакъв тип събирания и срещи – романтични вечери, бизнес срещи, семейни събирания и др.


За вас ще се погрижи екип от професионалисти. Главният готвач – Пламен Европейски, е доказан професионалист и ще се погрижи да ви разкрие безкрайния си афинитет към интерпретациите. Шеф Европейски е детайлен познавач на традиционните европейски кухни, с богато въображение и високи стандарти в работата.

За екипа на All Seasons всеки повод е специален и всеки гост е важен, Те познават добре значението на думата „гостоприемство“ и тя е тяхна основна философия.

 

La Tribuna


В сърцето на София се крие вторият по големина колизеум в Европа, както и La Tribuna - един от най-престижните панорамни ресторанти в София.

Там под патронажа на главния готвач Ивайло Рангелов ще опитате изискана кухня и подбрана колекция от най-добрите вина. Менюто включва ястия от средиземноморската и международна кухня, приготвени с най-пресните съставки, за да ви представят своя незабравим вкус.


Ивайло Рангелов е изключителен професионалист и детайлен познавач на традиционните европейски кухни, с богато въображение и високи стандарти в работата.

В La Tribuna di Serdica ще срещнете персонално отношение докато се наслаждавате на гледки от преди хиляди години. Панорамният ресторант La Tribuna разполага с 85 места и е идеално място за бизнес обяд или вечеря, романтична вечер или малки частни събирания.


Багри

Багри е ресторантът, в който можете да опитате храни, приготвени по Slow Food технология, която се оказва, че е и кулинарната философия на това прекрасно място. 95% от продуктите, които използват, идват от над 60 малки производители, с които екипът на заведението работи.

Менюто се променя според всеки сезон и типични за него са зеленчуци и плодове, отгледани в България. Ресторантът разполага с 84 места, където можете да опитате от авторската кухня на….., а  собствената им ферма с над 200 овце, гарантира качеството на местните продукти в него.

В малкия семеен ресторант ще ви покажат пътят на храната от „семка до чиния”,ще се постараят да минимализират разхищението й, както и ще стимулиранет местното производство.


Кактус


Кактус е ресторантът, в който своето въображение развихря един от най-известните и добри шеф-готвачи в България, а именно – Иван Манчев.

Вече повече от десет години клиентите на заведението получават качествено обслужване, храна и напитки. Обстановката е уютна и е подходяща за бизнес обяд, събиране с приятели или семейство или просто романтична вечеря на фона на специално подбрана музика.

На ваше разположение са 155 места в 2 салона, 2 градини (лятна и зимна) и 2 VIP сепарета. Локацията на ресторанта предразполага да дойдете без автомобила си. Несъмнено ще опитате нещо ново и единствено по вкуса си. Авторската кухня на Иван Манчев може само да ви остави приятно изненадани.

Kohinoor

В ресторант Kohinoor ще се пренесете в Далечния изток, заобградени от магията на индийската кухня. Ще се влюбите в автентичната кухня на Садджад Ласкар и с неговите кулинарни способности ще пропътувате пътя на всяка една подправка, която е използвана за направата на вашето автентично индийско ястие. Садджат има над 20-годишен опит в едни от най-популярните индийски ресторанти в Индия и Швеция.

Kohinoor е сгушен между прегръдките на забързания център и ви предлага едно незабравимо преживяване не само с предлаганата кухня, но и с екзотичната обстановка. Ресторантът разполага със 120 места в три салона, лятна и зимна градина.

Продуктите, с които заведението работи, са специално подбрани и с изключително високо качество. В комбинация с изисканото обслужване, Kohinoor се превръща в предпочитана дестинация за семейни събирания, бизнес срещи или романтични срещи. Той е предпочитана дестинация не само от жителите на София, но и за чуждестранните  й гости, които искат да се гмурнат в безкрайно море от вкусове.

Егур Егур

imageОт арменски „Егур Егур“ означава „Ела, Ела“. Едва ли има по-подходящо име за един от най-добрите арменски ресторанти. Уютната атмосфера и изключителния персонал са първото ви добро впечатление, което няма да ви подведе. Ресторантът разполага със 120 места и се намира в сърцето на София.

В кухнята творят Шеф Стани и Шеф Сашо, които имат дългогодишен опит в арменската кухня и няма да ви оставят разочаровани от избора за храна, който сте направили.

Вечер можете да се насладите на жива джаз музика докато сте обградени от най-специалните за вас хора.

Екипът на ресторант Егур Егур никога не се спира и работи по подобрение на менюто и обслужването, което предлага.

Естерхази Бар

imageEsterhasi Bar е едно от онези места, които винаги ще ви изненадат с предложенията си за хранене.

Главният готвач там е Шеф Теодор Хаджийски и както той обича да казва - "Да събереш пътуването в една чиния" - това е преживяването, което той със сигурност ще ви осигури. Теодор е от онези хора, които обожават да пътуват и винаги се докосват до културата и традициите на държавата, в която са, а след това ги предава чрез своите авторски ястия.

Esterhasi Bar се намира в сърцето на София и разполага със 100 места на закрито и 50 места на открито. Ще се насладите на уникална гледка към красивата историческа сграда на турската легация и светлините на нощна София. За вас ще се погрижи обучен персонал, който не само ще ви помогне с паркирането на колата, но и ще подсигури комфортния ви престой.

Corso

Corso е едно от онези места, които могат да ви приютят по всяко едно време на деня и да ви предложат подходяща обстановка за всеки един повод. Разгръщайки се на три етажа и с общ брой на местата от 180, заведението предлага красива гледка не само към Руската църква, но и към винаги будната София.

По което и време да отидете, за вас ще се погрижи Шеф Владимир Тодоров, който през април 2016 г. печели приза „Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на Професионалните Готвачи. Той ще ви приготви кулинарен шедьовър, в който са комбинирани всички пресни продукти, вкусове, цветове и подправки.

Философията на Corso e, че правилната комбинация на продукти от човек с лично отношение към приготвянето на храна, влияе на хората в позитивен план.

Morino Jazz and Wine

imageАко сте почитатели на хубавата джаз музика, то Morino Jazz and Wine е вашето място. Всяка вечер на живо можете да изживеете магията на джаза с чаша прекрасно вино в ръка и да се насладите на авторската кухня на Фабио Лонго.

На ваше разположения са 100 места на закрито и 100 места в прекрасната градина, където ще вечеряте под красивото вечерно небе или ще се насладите на слънчев обяд.

През всичките дни на Sofia Restaurant Week в Морино ще свирят едни от най- добрите джаз музиканти Ангел Заберски Трио: Ангел Заберски - пиано, Стоян Янкулов - Стунджи - барабани, Борис Таслев - бас (от 19:30 часа до 20:30 часа), и ще можете да опитате от специално приготвеното меню на Фабио.

NIKO’LAS 0/360

Скрит из неспиращия поток от хора, в NIKO’LAS 0/360 ще избягате от шумотевицата на града и ще се отпуснете в една уютна обстановка, където Цветомир Николов ще ви изненада с авторските си ястия и ще ви предложи изкуство в чиния, от което ще искате да опитате отново.

Менюто се мени според сезона и типичните за него са зеленчуци и плодове. Цветомир Николов ще предизвика сетивата ви със специално изготвено от него меню, в което той ще смеси всичко, което е преживял.

Ресторантът е изключително подходящ за романтични вечери или обеди, бизнес-срещи или просто да прекарате време сами със себе си. Разполагайки с 88 места, вие ще можете да изберете най-подходящите за съответния повод.

Клуб Пушкин

Клуб Пушкин ще ви предостави ексклузивно преживяване, което трудно ще може да забравите. Изисканата обстановка с френско влияние и международна кухня, както и изключителното ниво на обслужване с много качествени продукти, ще добави още повече стойност на пътешествието, което сте поели.

Клуб Пушкин е единственият ресторант в България с отличие от Wine Spectator и е предпочитана дестинация за ценителите на добрия алкохол.

Сгушен в сърцето на стара София, Клуб Пушкин разполага със 100 места и е от онези луксозни заведения, за които знаеш, че няма нищо случайно и винаги ще получиш най-доброто от всичко – обслужване, храна, алкохол.

Roadhouse Grill

В България започват постепенно да навлизат стекхаус ресторантите и ние имаме удоволствието да ви представим един от лидерите сред тях, а именно - Roadhouse Grill. Веригата води началото си от далечната 2001 г. и е една от най-големите в Европа. Засега в София има само два ресторанта Roadhouse Grill и двата участват в Sofia Restaurant Week, и двата разполагат с по 100 места за настаняване.

Мисията им е да предлагат голямо разнообразие от висококачествено телешко месо. Затова при тях и за обяд и за вечеря има богата селекция от телешки специалитети, приготвени по оригинални рецепти върху грил с вулканични камъни.

Менюто включва също гурме бъргъри, сандвичи и салати, както и характерни стекхаус специалитети като свински ребърца и пилешки котлети.


SASA

SASA ще промени представите ви за азиатската кухня. Препоръчваме ви горещо да посетите двата SASA ресторанта в София по време Седмицата на ресторантите, в които не само че ще си прекарате страхотно с любимите ви хора или на бизнес-среща, но и ще бъдете обслужени по най-добрия начин, а в чиниите си ще намерите ястия, приготвени от майстор-готвачи, които почитат религията на азиатската кухня.

SASA наистина преобръща представи и определено ще искате да се върнете обратно и да пробвате нещо различно, което е много вероятно да се превърне в едно от любимите ви ястия. Ресторантите от веригата за момента са два – един в Paradise и един на площад „Народно събрание“, и двата разполагат с над 150 места на открито и закрито.

Soul Kitchen

imageSoul Kitchen е единственият ресторант, който участва в Sofia Restaurant Week 2017, и е насочен изцяло към нашумялата напоследък веган кухня. Главен готвач е Ивана Кръстева, която има над 10-годишен опит в ресторанти като „Грозд“, „Его“ и др.

Развихряйки своето въображение, Ивана създава магия от пресните сезонни плодове и зеленчуци. С минимална термична обработка и никакви консерванти, ястията, които ще ви поднесат в Soul Kitchen са доказателство, че здравословната храна може да е едновременно полезна, вкусна и атрактивна.

Ресторантът разполага с 40 места на закрито и 20 места в уютна лятна градина, от която няма да ви се иска да си тръгнете.

Стария чинар

imageСтарият чинар е един от знаковите ресторанти в София, където ще усетите духа на стара София и вкуса на традиционната българска кухня, приготвена по модерен начин.

Главен готвач е Виктор Вълков, който работи там, още от отварянето на ресторанта. Той ще ви приготви ястия с разнообразни дивечови и месни специалитети на пещ. Виктор признава, че за него готвенето е много повече от професия – то е страст, на която се е отдал безрезервно.

В Стария чинар не само ще усетите духа на стара София, за който ви споменахме, но и ще можете да разгледате археологическите находки, които са разположени в ресторанта. На ваше разположение са 140 места на закрито и 150 места на открито.


Таланти

Ресторант Таланти е много неща – име на знаково кулинарно училище, мерител за класа и най-вече поле за изява на артисти. Това е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона - Кулинарна Академия HRC.

Обучаващите се в Таланти преминават през всяка позиция в дейността на ресторанта като част от интензивната си двугодишна образователна програма. Те са ръководени от главния готвач Милен Златев от и шеф-инструктора Хюг Бутен. Шеф Златев е един от най-талантливите възпитаници на Кулинарна академия HRC. Има опит не само в страната, но и в много чуждестранни ресторанти от световна класа.

Качеството, високите стандарти и концептуалното меню са трите основни точки в есенцията на Таланти. Всяка седмица студентите изненадват гостите на ресторанта с тематично меню от сезонни ястия, използвайки продукти от високо качество от най-добрите доставчици в България и Европа.

На ваше разположение са 30 места на закрито и 15 места на открито. Включете се авантюристичното приключение, което Таланти предлага.

Запознайте се с всички участници и предлаганите от тях невероятни сет менюта на достъпна цена от 25 лв. Резервирайте маса на време, защото фестивалът наближава!




Тагове:   Sofia,   май,   Restaurant,   менюта,   София,   пролет,   ресторанти,   2017,   гурме,   Week,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 614024
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930