Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 10:35 - Тенденции в рецептите за телешки стекове
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: Коментари: Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2018 10:41


На вашето внимание: едни от най-добрите и популярни рецепти за приготвяне на телешко месо от различни крайща на планетата. Пет, подбрани и неустоимо вкусни предложения за домашно барбекю (от по-лесни към по-трудни)

1. "Caveman" (пещернякът) T-Bone стек с горещ сос Hellfire (рецепта от САЩ): широко разпространен начин за приготвяне на стек в домашни условия, от не много опитни готвачи. T-bone steak се поставя директно върху жарта на барбекюто (не се използва решетъчна или руга скара). Така месото отвън изгаря бързо, а отвътре е доста червено. Ароматът на опушено е много ясно изразен. Наименованието на рецептата само говори за себе си - лесна, бърза, направо прмитивна. Месото може да се гарнира със запечена на скара смес от люти средно големи чущки (jalapeсos), корианадър и чесън.

2. Стек Фиорентина (Италия): Тосканските телешки меса са известни в цял свят. От тук произлиза и технологията за приготвяне на следния стек. Той трябва да е голям по размер и плътен. Поставя се на скара, в близост до жарта (огънят) за около 5-8 минути от всяка страна. Посолява се на място. За алангле не трябва да преседява повече от 10 мнути общо. Готовият стек се оставя за няколко минути "да си почине", преди да се сервира на масата.

Къде може да опитате професионално изпълнение на стек Фиорентина: В steakhouse La Skara Sofia.

image

3. Наситено солен телешки стек с кокъл и сос Romesco (Испания): рецептата изисква наличието на каменна сол или друга едрозърнеста (груба на допир) сол, както и завидно дебели пържоли-ребра от телешко месо. Скарата е умерено до топло загрята и добре почистена. Пържолата се държи около 5 минути на страна, докато повърхността стане кафява и всяка видима кръв по нея също. Когато обърнете месото отстранете с нож ненужната сол. Готовият стек сложете на дъска да изстине за около 2 минути преди консумация. Кокълът се отстранява и допълнително запича за още малко, а филето се нарязва леко диагонално, така че дебелината да се тушира, а всяко пърче да съдържа и червено и изпечено месо. Испанският Romesco сос се приготвя от опушени и гриловани зеленчуци и ядки.

4. Буенос Айрес "Heart-Stopper" (Аржентина): особено тежка, но популярна в Аржентина рецепта, в която освен телешки стек са намесени растително масло, бекон, яйца, сол, черен пипер.

За целта ви е необходима средно дебела пържола, която да разрежете по дебелина, така че да се попучат крила на пеперуда. Отворете пържола като книга. Печесе на умерена скара, добре овалян в сол и черен пипер. По 2-3 минути на страна е достатъчно. Когато стекът е готов го сложете в чиния и го запазете топъл, докато приготвите и другите добавки. В горещ тиган с малко мазнина се запича беконът (около 2 минути на страна) и се оставя на хартия, за да поеме излишната мазнина. Ако ви допада миризмата на бекон може да добавите и приготвите 2-те яйца в нея, ако не - изхвърлете я от тигана и добавете 2 супени лъжици чиста растителна мазнина. Яйцата се пържат тип "на очи". За любителите на рохките яйца - запържете само от едната страна, за другите - обърнете яйцата поне за около минута, след като са се запекли от към дъното. Стекът се сервира покрит с яйцата и беконът. Да ви е сладко!

5. Hanger Steak със винен сос (Франция): приготвясе от специална месна час със сочна, влакнеста текстура и богат, месен, почти сладък вкус. Цената на въпросното месо е една от най-високите, но вкусът си заслужава. Рецептата включва и малко нишесте, вино (разбира се), бекон, чесън, гъби, сол и черен пипер, растително масло.

Нишестето и супена лъжица вино се смесват до еднороден сос. Разтопете 1 супена лъжица масло на средна температура. Добавете бекона и гответе 2 минути. Добавете чесън и гъби (ако решите да ги включите). Гответе около 5 минути. Добавете 2,5 чаши червено сухо вино, 1 супена лъжица магданоз. Увеличете температурата, за да заври сместа и да намали обема си почти на половина (половината виното да се изпари). Добавете сосът от нишесте и вино, както и сол и черен пипер. Задръжте сместа топла, докато приготвяте пържолата. Стекът се грилова по 2-3 минути на страна. Поставете готовия стек в чиния и го разрежете диагонално на тънки пържолки. Полейте с готовия и много приятен сос. Поръсете малко магданоз като завършек на порцията. Сервирайте с червено вино и се наслаждавайте на вкуса!




Гласувай:



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 612831
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930