Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 18:01 - Един ден на ресторант Шафран
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
0



Индийски ресторант Шафран открива пред вас новите си летни попълнения. Вече доказал себе си пред претенциозни и взискателни клиенти, пред дипломати, артисти и журналисти, ресторантът е известен като един от наи-добрите в България. С неповторимия вкус на индийските специалитети и уникални подправки главният готвач Пракаш Мишра излиза на сцената с още по-богато и вкусно меню.

 

imageВниманието Ви заслужават попълнения като „Риба на пара с чеснов сос” и освежаващите летни напитки „Indian Soft Drinks” (традиционни индийски леки напитки). Това са безалкохолни коктейли от ягода, манго и рози! Независимо дали сте привърженици на индийската кухня, напитките ще Ви се осладят до максимум.

Към лятното меню са добавени известни сред аудиторията „Balti chickenи Coconut burfi”. Зад тези на пръв поглед непознати имена се крият едни от най-извесните индийски специалитети, които вече може да опитате и в София, в ресторант Шафран.

Например новото пилешко ястие - Балти пиле, произлиза от т. нар. „Балти ястия” – специфична кухня, за която е характерно обилното използване на подправки с различни аромати и полезни свойства. За целта се използва специален тиган, в които пилешки късчета се разбъркват с различни подправки, както и лук, домати, къри, а може и кисело мляко. Балти като стил на хранене няма нищо общо с народите „Балти” от Индия и Пакистан, а произлзиа от името на съда, в който се приготвят ястията. Обикновено тези ястия се сервират с хляб и характерния къри сос „на Балти”.

Coconut burfi”, от своя страна е известен индийски кокосов десерт. Често неговото приготвяне се свързва с празнично настроение и присъства на трапезата по време на различни празници. Рецептата е лесна и толкова приятна, а резултатът носи наслада. Опитайте и Вие в ресторант Шафран.

 

В ресторант Шафран, под ръководството на индийския готвач  Пракаш Мишра стартира курс на тема индийска кухня. Заведението ще Ви посреща всяка събота и неделя от 15 май, в продължение на 4 седмици. Заповядайте заедно да приготвим, сервираме и дегостираме някои от най-известните и невероятни индийски ястия. Пракаш ще разкрие пред Вас и някои от тайните на добре приготвената храна ... Записванията вече започнаха! Може да заявите желание за 2 посещения (3 часа – 45лв) или 8 посещения (6 часа – 160лв).

Телефон на ресторанта: 0886 963 846.



Тагове:   ресторант,   град,   шафран,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 613742
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930