Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 15.09.2011 12:13
Едно от най-приятните са човешките вкусове ястие е печеното месо, което от своя страна има нужда само от едно – подходящата гарнитура.
Хитринки за вкусно печено
За да е вкусно, месото се реже напречно на мускулните влакна, а сухожилията и ципите, както и костите се отстраняват. След това парчетата се начукват, а краищата се срязват на няколко места. Месото се посолява, потапя се в разбито сурово яйце и след това се овалва в галета, след което веднага се запържва. Препоръчват се мазнини, които могат да се загряват до висока температура, без да загарят – олио и свинска мас.
В тигана се налива толкова мазнина, че месото да се потапя до половината от дебелината си. След като се запържи две-три минути от едната страна, трябва да се обърне и от другата.
След това огънят се намалява и месото се пържи до пълна готовност. За да се определи дали вече е готово, се пробожда с вилица най-дебелата част на парчето. Ако е готово, се появава безцветен сок, ако не е – сокът е червеникав.
Готовото месо трябва лесно да се пробожда с вилица. За да е по-вкусно, месото, пържено на тиган, се сервира в затоплена чиния. Трябва веднага да се сервира, тъй като става твърдо, след като отлежи и губи вкуса и аромата си.
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите