Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2011 23:02 - Кметско пиво в При Кмета става на 7 години
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2011 23:04


imageКметско пиво е вече на 7 години….
Както казват първите 7год. са най-важни…
Тук в При Кмета е най-старата работеща микропивоварна в България. Тя предлага изключителното разнообразие от 4 вида бира.
Умелото съчетание на традиция в пивоварството от средновековието насам с модерните технологии за изработка на инсталация за производство на бира
Бирария При кмета е член на Съюза на пивоварите
А съюза на пивоварите е може би единствената браншова организация в която конкуренти на пазара се събират на една маса, обсъждат проблеми или се веселят с неизменната чаша пенлива течност в ръка. За „Кметско пиво” е чест и отговорност да членува в Съюза на пивоварите.
Следвайки вековната пивоварна традиция „Кметско пиво” се произвежда САМО от вода, малц, хмел и бирена мая.Тъй като софийската вода е изключително подходяща за пивоварни нужди не ни се налага да прилагаме никаква химическа преработка. Естествено преди да влезе в пивоварния казан я филтрираме през три различни филтъра, за по-сигурно. Ечемичния малц за всеки вид „Кметско пиво” е различен. Карамел-малца придава на червената бира характерния цвят и карамелен привкус. Заедно с тъмния малц пък е причина за интензивния цвят, вкус и аромат на черната. В състава на пшеничната бира влиза и над 30 процента чиста българска пшеница, която предизвиква по-мътния вид и специфичния хлебен вкус. Различните съчетания на три вида от най-добрия немски хмел от областта Халертау придават различния хмелов аромат и приятна горчивина на брандовете „Кметско пиво”.
За повече информация всеки последен понеделник от месеца можете да посетите пивоварната и да се потопите в родилното на еликсира Пивото. Там в кратка лекция Иван Карагьозов ще ви разкаже как се вари, ферментира и отлежава след което ще получите атрактивен сертификат и ще дегустирате 4-те бранда Кметско пиво.
Да не пропуснем от къде е произлязъл известният „Метър бира”, който е развеселил и оставил добри спомени за добре прекарано време в При Кмета.

Кратко Инфо за Кметско пиво
- Кметско светло
е познатата у нас тип „лагер”, естествено нефилтрирана, непастьоризирана и без консерванти. Във вкуса и аромата доминира хмела, но в съчетание с характерния светъл малц.
- За Пшенично
Първото в България пшенично пиво е характерно с ясно изразения си вкус на пшеничен хляб. Най-често по-мътна от Кметско светло и с ревностни привърженици сред редовните гости на бирария При Кмета.
- Червено
Добавения карамел-малц и особеното внимание и грижа за запазването на карамеления вкус и аромат правят „Кметско червено” предпочитана бира през цялата година от мъже и от жени. По-високото алкохолно съдържание придава плътност и пивкост без да се усеща в аромата.
- Черно
Най-плътната от четирите вида „Кметско пиво” е и най-интензивна откъм цвят, вкус и аромат. Съчетанието от два вида светъл, карамелен и тъмен малц, подпомогнати от нежния хмелов аромат правят „Кметско черно” експлозия от възприятия. Макар и предпочитана в по-студено време тази бира върви много добре и в приятните прохладни салон и градина на бирария „При Кмета”.



Тагове:   жива,   бира,   при,   кмета,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 611918
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031