Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2012 12:43 - Подправките: Душата на храната
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1252 Коментари: 0 Гласове:
0



imageВ готвене на различни страни от древни времена за вземане на нови ястия и напитки вкус използване подправки и сосове . Използването им позволява дори чиниите на същите продукти, за да даде различен вкус и аромат, а често и лечебни свойства.

В речници, няма ясно разделение на билки и подправки. В Европа през Средновековието растителни вещества, които дават вкусни вкус и аромат, имат общ вид име (подправка). В Русия, както първоначално уронващ мандат "Спайс" (пикантни нещо, ароматни, пикантни) на това се е случило и от името на "моркова". В момент, когато отношенията с Европа, също започнаха да се разрастват на Джентри започна да използва думата "подправка".


Понякога в кулинарния литература се опитва да раздели подправки и сосове, но се оказа, че е много объркващо. Често, също се нарича като подправка подправка. Различията заключенията на принципа: сушени - пресни жар - дава вкус, естествено състояние - състоянието на мляно готвачи и т.н. и готвачи обикновено различията между тях не, да използват и двете думи като синоними. Така че сме направили.
Билките не бива да се бърка с хранителни добавки, които дават на съда кисело, солено, сладко или горчив вкус (оцет, захар, сол). Подправки не се използват за промяна на вкуса на храната и да им даде допълнително вкусни аромат и вкус. Затова подправки най-често се използват в консервната, готвене или да дава аромата на вече готови ястия, както и в много малки количества.
В готвене, подправки, се използват като различни части на пресни и сушени растения: семена и плодове (горчица, копър, индийско орехче, ванилия, пипер, анасон), цветя и цветни пъпки (пъпки, каперси), листата и стъблата (магданоз, копър, мента, дафинов лист, пелин), кора и кора (канела, цитрусови плодове), корени (хрян, джинджифил).
Броят на растенията, които са в различните страни се използват като билки и подправки, не е възможно да се изчисли, и не само заради големите числа. В различни периоди някои растения, които са активно използвани като ароматизанти за храни, нещо за тях почти напълно забравена.

Етерично масло от в растенията се съдържа в специални клетки (ароматни жлези). Тя е характерна миризма, е течност и има летливи дори при ниски температури. Етерично масло не се разтваря вода, но лесно разтворим в алкохол и мазнини. Сега, повече от три хиляди на етерични масла. Значителен брой от етерични масла съдържат растителни Lauraceae семейство, Rutaceae, Umbelliferae и Labiatae.
Някои растения съдържат чесън, масло, Намира се в държава, и следователно техните вкус се проявява само при изкуствено унищожаване на растителните тъкани. Например, лук и чесън в една нормална държава не миризма и може да се съхранява до други продукти. Ако се порежете или любов, има остър мирис.

Горчиво гликозиди намерени в пелин, цикория, хмел. Особено горчиви треви са, че те стимулират храносмилателния процес, като допринася за разпределение на стомашния сок.
Танини Даване на растенията приятен стипчив вкус, не е бягство при нагряване и добре разтворими във вода, съдържащи се в хвойната, дива роза, бъз, калина.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 611852
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031