Постинг
24.01.2010 19:18 -
Дар от природата: черната мида
От древни времена са имали важжно значение за човека. Хранителната стойност на мидите и техните вкусови качества ги правят търсен деликатесен продукт. По съдържание на белтъчини миденото и говеждото месо са почти еднакви,но мидите съдържат 11 пъти повече калций и два пъти повече фосфор. Миденото месо съдържа и витамини от групите В и С.
Добиването на черноморската култивирана мида е със сезонен характер. Започва от месец февруари и приключва до месец юни. Годишният добив на миди е относителен и зависи от природните фактори.
Различни кулинарни комбинации с този дар от природата можете да опитате в нашия ресторант Добро.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 119
Блогрол
1. Всички заведения под един покрив
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите
2. Заведения в София - новини, оферти, снимки и коментари
3. Ресторанти, барове и клубове на морето - заведения във Варна
4. Заведенията под тепетата. Най-добрите ресторанти и клубове в Пловдив
5. Don't Drink and Drive - не карай пил
6. Поръчай храна за вкъщи
7. Седмица на ресторантите