Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2010 19:18 - Дар от природата: черната мида
Автор: zavedenia Категория: Забавление   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
0



imageОт древни времена са имали важжно значение за човека. Хранителната стойност на мидите и техните вкусови качества ги правят търсен деликатесен продукт. По съдържание на белтъчини миденото и говеждото месо са почти еднакви,но мидите съдържат 11 пъти повече калций и два пъти повече фосфор. Миденото месо съдържа и витамини от групите В и С.
Добиването на черноморската култивирана мида е със сезонен характер. Започва от месец февруари и приключва до месец юни. Годишният добив на миди е относителен и зависи от природните фактори.
Различни кулинарни комбинации с този дар от природата можете да опитате в нашия ресторант Добро.



Тагове:   ресторант,   пицария,   миди,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavedenia
Категория: Забавление
Прочетен: 614357
Постинги: 247
Коментари: 145
Гласове: 119
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930